ÖĞRENCİMİZ SERHAT KELEŞ İLE KUR´AN-I GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA 4. OLDUK

r’an-ı Kerim, Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.)’e Cebrail (a.s.) vasıtasıyla indirilen, okunmasıyla ibadet yapılan, ilahi kitabın adıdır. Bize kadar hiç bir değişikliğe uğramadan ulaşmış olan, Cenab-ı Allah´ın (c.c.) indirdiği, son mukaddes kitaptır.Kur’an-ı Kerim, sözlerin en üstünü ve en güzeli olan Allah kelamıdır. Onu öğrenen ve öğretenler de insanların en hayırlılarıdır. Sevgili Peygamberimizin “Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.”(Buharî, Fedâilü’l-Kur’an, 21.) hadisi bu konuda bizim için en büyük müjdelerden biridir. Kur’an okumayı öğrenerek, başkalarına da öğreterek en hayırlı, en üstün kişilerden olmaya ne dersiniz? Bütün yönleriyle eşsiz bir kitap olan Kur’an, kıyamete kadar geldiği şekliyle kalıp insanlığı aydınlatmaya devam edecektir. Kur’an-ı Kerim, hükümleri kıyamete kadar geçerli olan ve Allah Azze ve cele tarafından korunacağı “Kur’an’ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.” (Hicr suresi 9. ayet) ayetiyle belirtilen eşsiz bir kitaptır.

Bize Kur’an’ı gönderen Allah Azze ve celle, onun indiriliş şeklini ve nasıl okunması gerektiğini şöyle belirtir:“ (Ey Peygamber!) Biz onu Kur’an olarak, insanlara dura dura okuyasın diye (ayet ayet; sure sure) ayırdık; onu peyderpey indirdik.” 3

Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) Mekke’de doğmuştu. Arapça konuşuyordu. Arapça konuşan bir toplum içindeydi. Bu yüzden ona indirilen Kur’an-ı Kerim’in dili de Arapça olmuştur. Fakat Kur’an, sadece Arap toplumuna değil bütün insanlığa seslenir. Tek bir döneme değil, bütün çağlara hitab eder. Bu sese kulak vermek ise onu orijinal diliyle okumak ve anlamaya çalışmakla mümkün olacaktır. Bu sebeple, inanan insanlar olarak, öncelikle Cenab-ı Allah’ın bize gönderdiği mesaj olan Kur’an’ı doğru bir şekilde okumak için çaba göstermeliyiz? İbadetlerin en önemlisi olan namazın farzlarından birisi de namazda Kur’an’dan kolayımıza geleni (bir miktar) okumaktır. Buna “kıraat” denir.Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim´e yönelik görevlerimizin başında, onu doğru bir şekilde okumayı öğrenmek ve namazlarımızda okumak için ezberlemek gelmektedir.

Biz de okulumuz öğrencisi Serhat KELEŞ ile kur´an ı güzel okuma yarışmasına katıldık.

18.12.2018 3622

18-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-201818-12-2018